Gode tilbud

Vi anbefaler

Månedens Must Read hos KFM

Anita Furu, Mit halve liv

★★★★★ Kristeligt Dagblad

”En rig roman med stor klangbund.. Anita Furus stilsikre debut er en rig fortælling om en dansk-jødisk kvindeskæbne i første halvdel af 1900-tallet. Romanen viser, hvad det vil sige at føle sig både fuldstændig assimileret og fremmed på én gang.” – Politiken
”Et stærkt tidsbillede og en nærværende, personlig historie.. Anita Furu lykkes i sin debut med den svære kunst at skrive en historisk roman, som er nærværende uden at eksotisere fortiden.” – Information
En prisværdigt stramt komponeret, overbevisende og betydningsfuld debut” – Weekendavisen

LÆS DEN:
– Hvis du vil læse en usædvanlig helstøbt og medrivende roman om slægt, historie og identitet.
– Hvis du vil læse en fascinerende historie om en kvindes liv fra starten af 1900-tallet fra Rusland til Danmark og Spanien.
– Hvis du har læst Lars Johansson, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Kirsten Thorup eller Jens Chr. Grøndahl

“Anita Furu debuterer med romanen Mit halve liv. Det er i den grad en god historie og en stor fortælling om Ruth: Fra hun i 1906 bliver forældreløs i Rusland i en jødisk ortodoks familie og adopteret af en velhavende jødisk kvinde i København, via ægteskab med en norsk forretningsmand med base i San Sebastián i Baskerlandet i Spanien til ægtemanden dør, og til Ruth omkring 1950 er tilbage i København og endnu engang skal begynde på en frisk.
Titlen Mit halve liv refererer til Ruths tab af familie og fortid. Hele livet igennem længes hun efter sine brødre og sin søster, som også blev bortadopteret, og hele livet har hun en fornemmelse af, at hendes mama i København har forhindret hende i gensynet med den ældste bror, som lovede at tage hende med til Amerika. Det er en smerte, som der aldrig bliver plads til at dele. Hverken med mama eller hendes barnepige eller veninderne – og da slet ikke med manden.”

© Copyright 2018 Kristian F. Møller Boghandleren