Anbefalinger – Marianne

Anbefalinger – Marianne


Et andet menneske, et andet liv af Sofie Jama

Sofie Jama har skrevet en spændende og fængende roman, som jeg var helt opslugt af. Hun fortæller en historie om forskellige flygtninges skæbner og den splittelse, der bliver deres livs grundvilkår. En stærk og modig bog, som kan nuancere flygtninge- og indvandredebatten.

- Marianne

HHV af Hanne Højgaard Viemose

HHV skriver med fanden i hælene og over stok og sten. Det er råt, det er humoristisk, det er hudløst - og det er simpelthen fabelagtig læsning!

- Marianne

Begyndelser af Carl Frode Tiller

Terje er en forholdsvis irriterende og usympatisk mand, som man efter endt læsning alligevel kommer til at holde af. Det er et genialt greb at fortælle historien baglæns, og man bliver udfordret på sin opfattelse af kronologiens betydning for læseoplevelsen. En rigtig fin beskrivelse af en mand i krise midt i livet.

- Marianne

Bjørnen af Katrine Marie Guldager

Uh, hvor er det godt!
Bjørnen er en intens, sitrende, rasende lille bog, man samtidig griner højt af under læsning. Man føler med stakkels Vibse, som er fyret, forladt og meget vred mens hun gennemlever stort drama, både indre og ydre, under sit ophold i en vinterøde svensk skov.

- Marianne

Jeg er fucking hot af Renée Toft Simonsen

Det er simpelthen en fest at læse Renée Toft Simonsens nye bog! Hun skriver modigt, ærligt, humoristisk og meget rørende om alt det der sker i både krop og sind i en kvinde midt i overgangsalderen. Und dig selv en pause i hverdagen og sæt dig ned og læs den.

- Marianne

Smaragdsliberen af Anne-Cathrine Riebnitzsky

En smuk fortælling om livet, døden, troen og om det gode i mennesket. En dejlig læseoplevelse, hvis du f.eks. har læst Alt det lys vi ikke ser

- Marianne

Min kæreste elskling af Gabriel Tallent

Forfærdelig barsk og hjerteskærende! Men også et rigtig stærkt portræt af en sej ung pige og hendes kamp for at overleve en brutal opvækst. Til læsere af Et llle liv

- Marianne

Lyskabinettet af Morten Ramsland

Morten Ramsland kan skrive, så man bliver opslugt og vil have mere - og flere historier. Man følger ham glad og gerne gennem barndommens oplevelser og vildveje og videre ind i voksenlivets mere komplicerede seksuelle og følelsesmæssige erfaringer.
En stærk og modig bog!

- Marianne

Sult af Roxane Gay

Det er stærkt, det er ubehageligt, og det er hjerteskærende! Læs denne nådesløse skildring af Roxane Gays forhold til sin krop, mad, kærlighed, vold og overgreb og bliv berørt - og bliv lidt klogere på det ekstremt komplicerede forhold de fleste kvinder har til deres krop.

- Marianne

Historien om Asta af Jon Kalmar Stefansson

Det er den første bog, jeg har læst af Stefansson, men det bliver helt sikker ikke den sidste. Hans sprog er fantastisk og en nydelse at læse. Historien er fængende, og personerne og beskrivelserne af Island er dybt interessante.
Fortællingen springer i tid og sted og er delt mellem flere personer, så man skal holde tungen lige i munden indtil slutningen, hvor trådene bindes sammen. Også får man straks lyst til at læse den igen.

- Marianne

de af Helle Helle

Endnu en fantastisk bog af Helle Helle, som man bare må læse!

- Marianne

Drilleri af Domenico Starnone

En fuldkommen litterær perle og uimodståelig læseoplevelse! Starnone skriver flydende og ubesværet men sproget slynger sig sammen i et komplekst mønster, der er let at læse og dybt at synke ned i. Det er historien om en morfar, der modstræbende drager afsted til Napoli for at passe sit barnebarn nogle dage. Mødet mellem morfar og barnebarn er rørende og humoristisk, men hos morfaren vækker det fortiden til live, og dæmonerne vælder frem.

- Marianne

Byens spor 1 af Lars Saabye Christensen

Sikke en nydelse, en fremragende roman! Bogen er rolig og langsom og giver sig god tid til at folde historierne og personerne ud. Vi lærer et lille og umage persongalleri at kende i Oslo i årene lige efter 2. Verdenskrig. Samtidig er det en fin beskrivelse af Oslo - en lille storby på vej ind i moderne tider.

- Marianne

Kastevind af Alberte Winding

Stærk, poetisk, smuk, skrøbelig, rørende og vidunderlig. Hvis du har læst Patti Smith, Naja Marie Aidt og Vita Andersen.

- Marianne

De ansatte af Olga Ravn

Olga Ravn er for vild! De ansatte er en fremragende poetisk, nyskabende og dybt interessant roman - jeg har aldrig læst noget lignende.

- Marianne

Lone Star af Mathilde Walter Clark

I bedste amerikanske tradition fortæller Mathilde Walter Clark om sin amerikanske far og sin undersøgelse af hele hendes store amerikanske familie. Hun tager læseren ved hånden og følger os rundt i historier fra hendes barndom, erindringsglimt og refleksioner over farens rolle i hendes liv og med på den nutidige rejse for at møde den texanske slægt og hendes fædrenes land.
Det er virkelig godt! Det er en nydelse at læse, og hun formår at gøre det personlige interessant og relevant, så man modvilligt træder ud af bogen, dybt fascineret og rørt.

- Marianne

Indigo af Vita Andersen

Så meget smerte, at det næsten ikke er til at bære. Vita Andersen skriver om sin barndom, som hun plukvis husker den - en barndom, hvor hun længdes efter at blive voksen for at få den overstået. Hjertet bløder for den lille pige, der bliver udsat for omsorgssvigt og en utilregnelig mor, og det er et mirakel at der på denne baggrund kan skabes kunst, som denne bog også er.

- Marianne

Hungerhjerte af Karen Fastrup

Jeg var dybt berørt af Hungerhjerte, og Karen Fastrups hudløse beretning gik lige ind hos mig. det er en barsk beretning om psykisk sygdom, livskrise og om når livet gør ondt. Fastrup lukker læseren ind i en hård periode i hendes liv - åbent, ærligt og gribende.

- Marianne

Mit halve liv af Anita Furu

En usædvanlig helstøbt roman. Vi får fortalt Ruths liv, og det er en fascinerende historie, der samtidig er skrevet i et levende, nuanceret og fint indfølende sprog. Jeg var rørt og berørt og trådte ud af bogen med skærpede sanser og en god læseoplevelse rigere.

- Marianne

En anden gren af Jesper Wung Sung

Stilfærdig, men stærk - og helt uforglemmelig! Historien om San og Ingeborg er en kærlighedshistorie, men en af den triste slags. beskrivelsen af livet i byen, især København for ca. 100 år siden står knivskarpt og levende frem.

- Marianne

I dine øjne af Malene Ravn

Sikke en dejlig læseoplevelse! Bogen er gribende og fængende, og man bliver opslugt af læsningen. Det er en familiefortælling, en historisk roman om Danmark, om at være fremmed, at kende sine rødder, om fortrængning og en overlevers historie om en barsk barndom. Til læsere af Wung-Sung, Pryds helle og Thomas Korsgaard.

- Marianne

Kroppen jeg er født i af Guadalupe Nettel

Med en klar og markant stemme skildrer forfatteren sin barndom og opvækst, som hun husker den. Det foregår i Mexico og Frankrig under stærkt skiftende omstændigheder, men hele tiden med en underliggende følelse af at være udenfor og anderledes. Langsomt skal hun lære at indtage kroppen hun er født i, og undervejs på denne rejse stifter vi bekendtskab med tilblivelsen af en forfatter.

- Marianne

Denne dag, et liv af Jens Andersen

En suverænt velskrevet og fascinerende biografi om Astrid Lindgren. Jens Andersen tegner et indlevende portræt af den kendte børnebogsforfatter og viser os de mindre kendte skyggesider af hendes ellers spændende og produktive liv.

- Marianne

Det europæiske forår af Kasper Colling Nielsen

Det er skægt, genialt og blændende originalt!

Kasper Colling Nielsen har skrevet en velkonstrueret og tankevækkende bog, der giver fuld smæk på samfundskritik og dystre fremtidsscenarier.

Skal læses!
- Marianne

© Copyright 2019 Kristian F. Møller Boghandleren