Events

Events

Kristian F. Møller holder løbende forskellige arrangementer i forretningen, hvor vi sætter fokus på en bestemt bog, forfatter eller et emne.

Du kan få besked om kommende arrangementer ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev her eller følg os på Facebook.

Kristian F. Møllers Læseklub #3

Kristian F. Møllers Læseklub #3

aug 21, 6:30pm - aug 21, 8:30pm

Kristian F. Møller Boghandleren
Store Torv 5
Aarhus,  8000 Kort

Lukket arrangement for læseklubbens medlemmer.
Vi læser Lars Saabye Christensen, Byens spor

9 interesseret  ·  3 deltager
Morten Leth Jacobsen

Morten Leth Jacobsen

aug 23, 5:00pm - aug 23, 7:30pm

Kristian F. Møller Boghandleren

Forfatterarrangement, byvandring og bogreception med Morten Leth Jacobsen for hans nye roman:

Drakenberg
- Historisk roman om verdens ældste menneske
(udk. 23.8.)

Vi mødes på Store Torv 5 kl. 17.00, hvor der er byvandring med Morten Leth Jacobsen. Han vil vise rundt i Aarhus og fortælle historien om Drakenberg.
Kl. 18.00 er der bogreception i boghandlen, hvor Morten vil læse op og fortælle lidt og man kan smage den til lejligheden bryggede Drakenberg-porter, der bliver brygget af bryggeriet Wintercoat i Sabro.

Om bogen:
"Christian Jacobsen Drakenberg døde i 1772 i en alder af 146 år. Ved sin død var Drakenberg et af de mest berømte mennesker i sin samtid - ikke kun på grund af sin høje alder, men lige så meget på grund af sine historier fra et langt liv som sømand, soldat og slave i Nordafrika og sine mange bedrifter udi drukkenskab, slagsmål og damejagt. Engang var navnet Drakenbergen del af sproget i Danmark og i Norge, i dag er historien næsten glemt.
Nu har forfatteren Morten Leth Jacobsen skrevet en roman om Drakenberg og hans tid, baseret på glemte kilder og omfattende research. Fra Norge til det osmanniske rige, fra Tripoli til vinmarkerne på Cypern og til det jødiske kvarter i Aleppo følger vi den unge Christian Jacobsen i tiden før han blev til den berygtede Drakenberg.

Året er 1768, og Drakenberg sidder i Aarhus og er gammel og halvblind, men han kender stadig til kunsten at sælge sine historier dyrt - for vin, god mad og bekendtskab med rigets mægtigste folk. Han beretter om sit liv til Peder Mønster, forvalter på Bygholm Gods, som har fået til opgave at producere en levnedsbeskrivelse om verdens ældste mand og hans eventyrlige liv - inden det er for sent. Men den historie, Mønster tror han skal have, er ikke den, han får.

Morten Leth Jacobsens nye historiske roman om Drakenberg tager ikke udgangspunkt i de mange skrøner om manden, men snarere i manden bag skrønerne. Bogen tegner et portræt af en kompleks person i en indviklet livssituation og er også et kærligt og skævt tidsbillede af en nation og et rige, der famler sig frem til den tidlige moderne stat - med alt, hvad dertil hører af sømænd, grever, konger, slaver og bønder. På den måde er romanen også et portræt af nutidens Danmark, set gennem et langt, historisk perspektiv."

Romanen er en farverig og spændende litterær beretning om at lyve for at leve.


Gratis adgang - ingen reservation

37 interesseret  ·  14 deltager
Under gulvet gror der planter

Under gulvet gror der planter

aug 31, 5:00pm - aug 31, 5:30pm

Kristian F. Møller Boghandleren
Store Torv 5
Aarhus,  8000 Kort

Mød forfatteren og illustratoren, Sofie Hermansen og Maria Molbech som vil præsentere deres nye bog

Under gulvet gror der planter

Om bogen:
I tæt samarbejde har illustrator, Maria Molbech og forfatter, Sofie Hermansen skabt et visuelt og poetisk værk. Værket tager udgangspunkt i en rejse til Sicilien.

"Jeg ser agaveplanter svulme, jeg forestiller mig deres geles styrke, hvordan man kunne heale sår, psoriasis, pakke et jaget menneske ind i den kølige tykke gele og lade det hvile"

Alle bøgerne har hånddyppede farvede rygge, hvilket gør alle bøger helt unikke.

Sofie Hermansen Eriksdatter er cand. mag. i Æstetik og kultur, og uddannet fra Skrivekunstakademiet i Bergen. Hun har udgivet tekster i flere internordiske tidsskrifter og antologier, bl.a. Signaler, Cappelen Damm

Maria Molbech er MA. i kommunikationsdesign med speciale i illustration fra Designskolen Kolding og HSLU Design und Kunst i Schweiz. Udgav i 2017 sit afgangsprojekt “Hvor godtfolk er” for 365TEKSTER.

Vi holder det i butikken i åbningstiden, så der er både sidde- og ståpladser

Gratis adgang - ingen reservation

37 interesseret  ·  2 deltager
Ida Jessen

Ida Jessen

sep 4, 6:30pm - sep 4, 7:30pm

Kristian F. Møller Boghandleren

Forfatterarrangement med Ida Jessen, som vil læse op og fortælle om sin nye roman:

Telefon
(udk. 5.9.)

"Lisa har tidligere været præst i Hvium. Nu bor hun i København og er tilknyttet en telefontjeneste hvor folk anonymt kan ringe ind. En aften er der en stemme i røret som river op i den 15 år gamle tragedie, hvor Lisas syvårige søn blev dræbt af en flugtbilist. Telefon er en selvstændig fortsættelse af Ida Jessens Hvium-bøger Den der lyver, Det første jeg tænker på og Børnene."

Gratis adgang - ingen reservation

265 interesseret  ·  30 deltager
Kristian F. Møllers Læseklub #1

Kristian F. Møllers Læseklub #1

sep 5, 6:30pm - sep 5, 8:30pm

Kristian F. Møller Boghandleren
Store Torv 5
Aarhus,  8000 Kort

Lukket arrangement for læseklubbens medlemmer.
Vi læser Haruki Murakami: Mordet på kommandanten. Bd. 1

2 deltager
Claus Høxbroe

Claus Høxbroe

sep 15, 3:30pm - sep 15, 4:00pm

Kristian F. Møller Boghandleren

Mød Claus Høxbroe, som vil læse op fra sin nye digtsamling:

Morgenen arbejder på en ny sol
(udk. 3.9.)

"Claus Høxbroes nye beat-digtsamling 'Morgenen arbejder på en ny sol' er skrevet på landevejen, i en række forskellige lande og byer, men også på en indre rejse, en bevidsthed om sindets mørke baggård, men så sandelig også solsiden. Budapest, Riga, Malmø, Helsingborg, København, Miami, Key West, Havana, Trinidad, og Santiago er bare nogle af byerne der har sat sine aftryk på digtsamlingen.
Med 'Morgenen arbejder på en ny sol' tager Høxbroe læseren med på roadtrip gennem Florida, fra Miami til Key West, og retur, samt på en rundrejse på Cuba, gennem Københavns gader, afstikkere til Sverige, Riga og Budapest, og ikke mindst ind på en række hotelværelser, hvor Høxbroe konstant søger hen for at finde skriften."

Vi holder det i butikken i åbningstiden, så der er både sidde- og ståpladser

Gratis adgang - ingen reservation

26 interesseret
Anette Harbech Olesen

Anette Harbech Olesen

sep 19, 6:30pm - sep 19, 7:30pm

Kristian F. Møller Boghandleren
Store Torv 5
Aarhus,  8000 Kort

Mød Anette Harbech Olesen, som vil holde et oplæg og fortælle om sin nye bog:

Mad, mening og magiske øjeblikke
(udk. 18.9.)

Om bogen:
"Kan man spise, sove og tænke sig sund? Mad, mening & magiske øjeblikke giver dig svar, viden og redskaber til et sundere liv. Bogen afslører en række velbevarede hemmeligheder, præsenterer nye vinkler og veje, hvor individualitet, livsglæde, mening og naturligt velvære bringes i fokus. Omdrejningspunktet er god mad, gode venskaber, aktivitet og søvn, der alle er afgørende brikker i bestræbelserne på at opnå en så god livskvalitet og livslængde som muligt.

Der er meget, vi selv kan gøre for at få skabt et solidt fundament for indre sundhed og balance. Forskning har blandt andet påvist, at også vores tanker, overbevisninger og følelsen af mening kan have betydning for vores sundhedstilstand og livslængde. Mad, mening & magiske øjeblikke præsenterer derfor Taburet Teknikken, en enkel og visuel model til optimering af indre sundhed og balance. Det handler om velunderbyggede redskaber til optimering af en række sundhedsfremmende parametre som eksempelvis god mad, daglig bevægelse, nattesøvn og sunde tanker. I kombination med en grundlæggende fornuftig livsstil, vil Taburet Teknikken kunne hjælpe den enkelte til et sundere liv. Mad, mening & magiske øjeblikke indeholder desuden 67 inspirerende, enkle og sunde opskrifter."


Anette Harbech Olesen har arbejdet med mad og sundhed i 17 år, har udgivet mere end 20 bøger om emnet og står bag et af Danmarks mest velbesøgte sundhedssites, madforlivet.com.

Gratis adgang - ingen reservation

146 interesseret  ·  9 deltager
Dorthe Nors

Dorthe Nors

sep 20, 6:30pm - sep 20, 7:30pm

Kristian F. Møller Boghandleren

Forfatterarrangement med Dorthe Nors, som vil læse op og fortælle om sin nye novellesamling:

Kort over Canada
(udk. 23.8.)

"Danmarks internationale forfatterstjerne Dorthe Nors skriver om længsel i alle tænkelige former i novellesamlingen KORT OVER CANADA.
KORT OVER CANADA er fortællinger om mennesker – sammen og hver for sig, men aldrig rigtig forventningsafstemte. Vi møder dem i Norge, i Thy, i Los Angeles og i København, men aldrig helt hjemme. En ægtemand taber alle kampe, og det er ikke første gang, han er kørt ud i en skov. En kvindelig forfatter logerer i betænkelig nærhed af sin tidligere elskers mor. En mand må konstatere, at der er sket en slags dobbeltbooking, så han ikke skal i seng med Anna, men med til hendes mosters fødselsdag.

I Dorthe Nors’ noveller er der både kaffe og kage, spejdere og sødt duftende blomster. Men man skal ikke lade sig narre. Aldrig har hun været sortere KORT OVER CANADA er fortættede tekster, der slår døre op til store rum. Det er noveller, der interesserer sig for kærlighed, vold, omsorg og ensomhed, og som altid hos Dorthe Nors krydser humoren det grumme."


Gratis adgang - ingen reservation

170 interesseret  ·  12 deltager
Madame Nielsen

Madame Nielsen

sep 21, 6:00pm - sep 21, 7:00pm

Kristian F. Møller Boghandleren
Store Torv 5
Aarhus,  8000 Kort

Kom til udgivelses- og oplæsningsarrangement med Madame Nielsen, som er aktuel med romanen:

The Monster
(udk. 21. sept.)

Om bogen:
"Vinteren 1993. En ung europæer lander i New York og opsøger det legendariske performanceteater The Wooster Group i Soho for at indtage scenen og blive den ny Willem Dafoe. Hans fortid er sløret, men sammen med sit rockband har han få år inden tilsyneladende medvirket til Sovjetunionens sammenbrud. Nu er han pludselig her, har ingen penge og intet sted at bo. Alt, hvad han har, er en liste med telefonnumre og adresser, nogen har givet ham. Han ringer på et tilfældigt sted og bliver lukket ind i et velourbeklædt parallelunivers af et sært blonderet væsen i silkepyjamas. Fra det øjeblik spaltes romanen og verden i to: mareridt og vision, kunst og liv, regler og kaos, sex og død. The Monster af Madame Nielsen er en New York-gyser, en vision om det, der skal komme."

Vi holder det i butikken i åbningstiden, så der er både sidde- og ståpladser.

Gratis adgang - ingen reservation

56 interesseret  ·  5 deltager
Landsforrædernes børn

Landsforrædernes børn

sep 22, 3:30pm - sep 22, 4:00pm

Kristian F. Møller Boghandleren
Store Torv 5
Aarhus,  8000 Kort

Mød Anne-Marie Christensen, som vil fortælle om sin nye bog

Landsforrædernes børn

"Landsforrædernes børn beskriver et sort kapitel fra besættelsestiden og retsopgøret, som hverken historieforskningen eller vi som nation taler om, nemlig de alvorlige og langstrakte konsekvenser, som retsopgøret med de 13.521 dømte landsforrædere fik for deres børn.

Da den tyske besættelse af Danmark var forbi i maj 1945, begyndte retsopgøret med de danskere, der havde samarbejdet med tyskerne eller kæmpet på tysk side under krigen. 13.521 blev dømt og således udset til at bære den skam, det var for Danmark at blive besat og frem til 1943 som nation at have samarbejdet med tyskerne. Den skam har deres børn arvet.

Mens retsopgøret for nationen blev afslutningen på besættelsestiden, blev det startskuddet for de 27.000-42.000 landsforræderes børn til et liv i fortielse og fortrængning og med fordømmelse og repressalier på grund af deres fædres og mødres gerninger under krigen - og nationens fordømmelse af dem. Vi mangler derfor som nation at forsone os med landsforrædernes børn.

Gennem interview giver bogen en antropologisk analyse af, hvordan Danmark aktivt glemte landsforrædernes børns historie. Den er samtidig en datters forsøg på at forstå og nærme sig sin mors traume over at have en far, der var tysk soldat blandt andet under SS-division Wiking og i Schalburgkorpset."


Vi holder det i butikken i åbningstiden, så der er både sidde- og ståpladser

Gratis adgang - ingen reservation

37 interesseret  ·  2 deltager
Kristian F. Møllers Læseklub #3

Kristian F. Møllers Læseklub #3

sep 25, 6:30pm - sep 25, 8:30pm

Kristian F. Møller Boghandleren
Store Torv 5
Aarhus,  8000 Kort

Lukket arrangement for læseklubbens medlemmer.

2 interesseret  ·  3 deltager
Kristian F. Møllers Læseklub #1

Kristian F. Møllers Læseklub #1

okt 3, 6:30pm - okt 3, 8:30pm

Kristian F. Møller Boghandleren
Store Torv 5
Aarhus,  8000 Kort

Lukket arrangement for læseklubbens medlemmer.

1 interesseret  ·  1 deltager
Kristian F. Møllers Læseklub #3

Kristian F. Møllers Læseklub #3

okt 23, 6:30pm - okt 23, 8:30pm

Kristian F. Møller Boghandleren
Store Torv 5
Aarhus,  8000 Kort

Lukket arrangement for læseklubbens medlemmer.

2 interesseret  ·  3 deltager
Kristian F. Møllers Læseklub #1

Kristian F. Møllers Læseklub #1

nov 7, 6:30pm - nov 7, 8:30pm

Kristian F. Møller Boghandleren
Store Torv 5
Aarhus,  8000 Kort

Lukket arrangement for læseklubbens medlemmer.

1 interesseret  ·  1 deltager
Indlæs mere

© Copyright 2018 Kristian F. Møller Boghandleren