Månedens Must Read

Månedens Must Read

???No_Image???August

Lars Saabye Christensen, Byens spor 1

★★★★★ Jyllands-Posten

★★★★★ Berlingske

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Politiken

★★★★★ Kristeligt Dagblad

★★★★★ Nordjyske

”Én af Nordens allerstørste forfattere, en historiefortæller af Guds nåde” – Information

LÆS DEN: 

 • Hvis du vil læse en stor, smuk barndomsskildring fra Norge i 1950’erne.
 • Hvis du kan lide Roy Jacobsen, Einar Már Gudmundsson eller har læst Halvbroderen.

“Da Lars Saabyes mor døde for nogle år siden, fandt han nogle hæfter med hendes optegnelser om arbejdet som frivillig i Røde Kors. Disse notater er udgangspunktet for en medrivende historie om Oslo i efterkrigstiden, hvor pengene var små, livet forudsigeligt og den hedeste drøm var at få telefon.
I ejendommen på Kirkeveien møder vi den 32-årige Maj Kristoffersen, hjemmegående og aktiv i Røde Kors, og ægtefællen Ewald, der arbejder på et reklamebureau og lidt for ofte søger tilflugt på baren Bristol! Overboen, fru Vik, har udstået sin sørgetid som enke og længes efter kærlighed, og det er der mænd der gerne vil tage sig af. Og så er der Jesper, en kejtet, sær dreng der finder en forbundsfælle for sine spirende kunstnerdrømme i den fallerede hyggepianist, Enzo Zanetti.”

 

 

???No_Image???Juli

Mikael Niemi

At koge bjørn

★★★★★ Jyllands-Posten

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Politiken

★★★★★ Berlingske

★★★★★ Fyens Stiftstidende

 

LÆS DEN:

 • Hvis du vil læse en levende historisk roman fra 1800-tallets nordligste Sverige.
 • Hvis du vil læse et virkeligt velturneret spændingsplot.
 • Hvis du kan lide Sherlock Holmes, Mich Vraa og Kim Leine.

Om bogen:

“Det er sommeren ­1852 i Kengis i det allernordligste Sverige. Provsten og vækkelsesprædikanten Lars Levi Læstadius samler bogstaveligt talt en ung samedreng op fra grøftekanten. Jussi, som drengen hedder, er flygtet fra mishandling og sult hjemme. Provsten tager ham til sig, og Jussi bliver hans elev og tro følgesvend på lange botaniske vandringer på Pajala-egnen.
Da en vogterpige forsvinder og findes død og en anden svært skadet, påtager provsten sig med hjælp fra Jussi opgaven som detektiv. Lokalbefolkningen er helt overbevist om, at det er en stor slagbjørn, der hærger, men provsten frygter, at en langt værre morder er på færde.

AT KOGE BJØRN er en gribende roman om, hvordan store begivenheder rammer en lille verden, det er en krimihistorie fra det nordligste Sverige, placeret i en fortid, der lugter af sprut, sved og sult, og det er en bog, der går lige til hjertet.”

 

Juni

Haruki Murakami

Mordet på kommandanten 1

★★★★★★ Jyllands-Posten

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Politiken

★★★★★ Kristeligt Dagblad

★★★★★ Nordjyske

 

LÆS DEN:

 • Hvis du vil læse en medrivende roman om kunst, ideer, fortrængning og kærlighed.
 • Hvis du vil udfordres på din virkelighedsopfattelse og læse noget magisk og mystisk.
 • Hvis du kan lide Svend Åge Madsen, Peter Adolphsen, Han Kang eller andet af Murakami.

Om bogen:

“En seksogtrediveårig portrætmaler svigtes af sin hustru, og efter et roadtrip i det nordlige Japan flytter han ind i et hus oppe i bjergene, som har tilhørt en berømt, gammel maler.

Huset ligger på kanten mellem to vejrlig, mellem to verdener, og snart begynder mærkelige ting at ske. En nat hører den yngre maler en puslen oppe fra loftet, og dér finder han et uhyggeligt, men dragende maleri. Han kan ikke slippe billedet, som synes at igangsætte en kæde af hændelser. En underlig ringlen lyder nu fra skoven, samtidig med at maleren fornemmer, at han ikke er helt alene i huset.

Men han kan dele det, der sker, med den hjælpsomme genbo, Menshiki, som har betalt ham fyrsteligt for at male sit portræt, og hvis skæbne på mystisk vis væver sig ind i hans egen.”

 

 

Maj

Anita Furu

Mit halve liv

★★★★★ Kristeligt Dagblad

”En rig roman med stor klangbund.. Anita Furus stilsikre debut er en rig fortælling om en dansk-jødisk kvindeskæbne i første halvdel af 1900-tallet. Romanen viser, hvad det vil sige at føle sig både fuldstændig assimileret og fremmed på én gang.”

– Politiken

”Et stærkt tidsbillede og en nærværende, personlig historie.. Anita Furu lykkes i sin debut med den svære kunst at skrive en historisk roman, som er nærværende uden at eksotisere fortiden.”

– Information

 En prisværdigt stramt komponeret, overbevisende og betydningsfuld debut”

– Weekendavisen

 LÆS DEN:

 • Hvis du vil læse en usædvanlig helstøbt og medrivende roman om slægt, historie og identitet.
 • Hvis du vil læse en fascinerende historie om en kvindes liv fra starten af 1900-tallet fra Rusland til Danmark og Spanien.
 • Hvis du har læst Lars Johansson, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Kirsten Thorup eller Jens Chr. Grøndahl

 

Om bogen:

“Anita Furu debuterer med romanen Mit halve liv. Det er i den grad en god historie og en stor fortælling om Ruth: Fra hun i 1906 bliver forældreløs i Rusland i en jødisk ortodoks familie og adopteret af en velhavende jødisk kvinde i København, via ægteskab med en norsk forretningsmand med base i San Sebastián i Baskerlandet i Spanien til ægtemanden dør, og til Ruth omkring 1950 er tilbage i København og endnu engang skal begynde på en frisk.

Titlen Mit halve liv refererer til Ruths tab af familie og fortid. Hele livet igennem længes hun efter sine brødre og sin søster, som også blev bortadopteret, og hele livet har hun en fornemmelse af, at hendes mama i København har forhindret hende i gensynet med den ældste bror, som lovede at tage hende med til Amerika. Det er en smerte, som der aldrig bliver plads til at dele. Hverken med mama eller hendes barnepige eller veninderne – og da slet ikke med manden.”

© Copyright 2018 Kristian F. Møller Boghandleren