Månedens Must Read

Månedens Must Read

Månedens Must Read i februar

Leonora Christina Skov, Den der lever stille

★★★★★ Femina
★★★★★ Ekstra Bladet
★★★★★ Fyens Stiftstidende
★★★★★ Jyllands-Posten

”En gribende fortælling. Leonora Christina Skov har med sin nye roman på overbevisende måde fundet hjem til sit stof og gjort det til en alment vedrørende historie.” – Weekendavisen

LÆS DEN:
– Hvis du vil læse en stærk og intens historie om en ung pige og en kærlighedsløs opvækst.
– Hvis du vil læse en bog, der er god at spejle sig i hvis man på et tidspunkt har følt sig forkert i forhold til sin familie eller omgivelser.
– Hvis du har læst og kan lide Suzanne Brøgger, Maren Uthaug, Lena Dunham, Caitlin Moran og Vigdis Hjorth.

“Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om den ensomme Christina, der vokser op i et rødt parcelhus i Helsinge med en plan: Hvis bare hun opfører sig almindeligt, får topkarakterer og ikke gør sin mor ked af det eller sin far vred, kan det være, at de kan elske hende. Og om den unge litteraturstuderende, der på trods flytter til København for at genskabe sig selv som forfatteren Leonora og til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst endelig over.

Den, der lever stille er en stærk fortælling om at miste det hele og finde sig selv, om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden.”

© Copyright 2018 Kristian F. Møller Boghandleren