Nye Bøger

Nye Bøger

 

???No_Image???Helle Helle: De Kr. 259,95

Mængden af indbo holdes naturligt nede, hendes mor kasserer med hård hånd, det er døde ting. Hun har en remse med alle adresserne, hendes mor holder sig for ørerne, tørklædet falder frem i panden. Det er rødt og blåt og hvidt. Det er fra Sans Souci, det overlever. De er en skildring af et mor-datter-forhold. Det er en fortælling om sygdom og kærlighed og om at gå på gymnasiet i begyndelsen af 80’erne. Om sprog, der ikke slår til, men alligevel gør det.

 

???No_Image???Thomas Korsgaard: En dag vil vi grine af det Kr. 249,95

Thomas Korsgaard tog læsere og anmeldere med storm med sin debutroman Hvis der skulle komme et menneske forbi. En dag vil vi grine af det fortsætter den stærke og sørgmuntre fortælling om Tue, der vokser op i et hjem, hvor børn overlades til sig selv, og hvor voksne ikke rigtig magter at være forældre. Det er en fortælling om ensomhed og fysisk og psykisk vold som en del af hverdagen. Men det er samtidig en lun og ikke-fordømmende karakteristik af livet i en hårdt prøvet familie, hvor realiteterne sjældent lever op til intentionerne.

???No_Image???Tove Jansson: Rejse med let bagage Kr. 149,95

Novellerne i Rejse med let bagage handler om indre og ydre rejser. Om mennesker i nye omgivelser og nye forhold. Tove Jansson fortæller med let humor og stor alvor.

???No_Image???Celeste Ng: Små påsatte brande Kr. 249,95

I Shaker Heights, Cleveland, er der styr på tingene. Vejene former et sirligt symmetrisk net, husenes farver er afstemt efter hinanden, og beboernes liv er mindst lige så velplanlagte. Ingen passer bedre til den beskrivelse end Elena Richardson, hvis største ambition er at følge reglerne. Ind på scenen træder Mia Warren, en gådefuld kunstner og alenemor. Hun ankommer til kvarteret med sin teenagedatter Pearl og lejer et hus af familien Richardson, og snart bliver Mia og Pearl langt mere end lejere, for alle fire børn i Richardson-familien drages magnetisk mod de to. Men Mias mørke fortid og nonchalante forhold til tingenes tilstand og ligevægt i Shaker Heights truer med at forstyrre roen i det velordnede kvarter.

???No_Image???Anton Tjekhov: Om kærligheden Kr. 249,95

“Til den dag i dag er der kun blevet sagt én ubestridelig sandhed om kærligheden, og det er, at den er én stor hemmelighed.” – Et syn på kærligheden, som Tjekhov lægger i munden på en af personerne i titelnovellen Om kærligheden. Trods dette udsagn er der mange sandheder om kærlighed – og om ægteskabet, der hos Tjekhov ofte står som kærlighedens absolutte modsætning – i bogens noveller. Og at novellerne, der er så nutidige og nærværende, er skrevet for så længe siden og så langt herfra som i 1890´ernes Rusland, kan kun undre. Forholdet mellem kvinde og mand er i sandhed et tidløst tema.

???No_Image???Stefan Zweig: Amok Kr. 299,95

Østrigske Stefan Zweig var en stor novelleforfatter, og i Amok  har Judyta Preis og Jørgen Herman Monrad samlet et udvalg af hans noveller med erotiske temaer. Novellerne var store salgssucceser i 1920’erne, men blev brændt på nazisternes bål i 1930’erne. Novellerne foregår i det elegante Wien, det bjergomkrandsede Innsbruck, det tropiske Indonesien og ombord på passagerskibet Oceania. Men frem for alt foregår de i det menneskelige sind.

???No_Image???Julian Barnes: Den eneste historie Kr. 279,95

Den nittenårige Paul møder Susan Macleod en sommer i 60’erne, da han er hjemme fra universitetet for at besøge sin familie. Susan er otteogfyrre, selvsikker, ironisk og en gift mor til to næsten voksne døtre. Snart – og tilsyneladende uundgåeligt – bliver Paul og Susan elskere. Senere flytter de sammen til London for at slippe væk fra Pauls forældre og Susans voldelige mand. Årtier senere er Susan død, og Paul ser nu tilbage på deres liv sammen. Han husker forelskelsen, hvordan han befriede hende fra et dødt ægteskab, og hvordan – gradvist og nådesløst – det hele faldt fra hinanden.

???No_Image???George Saunders: Lincoln i bardo Kr. 299,95

Vinder af Man Booker-Prisen 2017. En uforglemmelig fortælling om en families kærlighed og tab. 1862, den amerikanske borgerkrig raser, da præsident Lincolns 11-årige søn, Willie, dør af tyfus. Den lille kiste lægges i en marmor krypt, og aviserne rapporterer om en sorgtynget Lincoln, der gang på gang vender tilbage til gravstedet om natten for at holde om sin søn. Hvad præsidenten ikke ved er, at hans lille dreng befinder sig i bardo, i et stadie mellem død og genfødsel. I bardo foregår der en voldsom kamp blandt spøgelserne om den unge Willies sjæl, og drengen forsøger at få kontakt med sin far for at fortælle ham noget vigtigt.

???No_Image???Lars Saabye Christensen: Byens spor Kr. 299,95

Da Lars Saabye Christensens mor døde for nogle år siden, fandt han nogle hæfter med hendes optegnelser om arbejdet som frivillig i Røde Kors. Disse notater er udgangspunktet for en medrivende historie om Oslo i efterkrigstiden, hvor pengene var små, livet forudsigeligt og den hedeste drøm var at få telefon.

???No_Image???Joan Didion: Intet gælder Kr. 199,95

Angst og glamour præger Joan Didions barske Hollywood-roman Intet gælder en helt central bog i det 20. århundredes amerikanske litteratur, som nu for første gang foreligger på dansk. Bogen udkommer i Skala-serien, der består af genopdagede hovedværker, også bøger, der tidligere har været glemt, misforstået eller dømt ude. Gyldendal Skala er nye klassikere til en ny tid.

 

???No_Image???Suzanne Brøgger: Norsk omelet Kr. 299,95

Med hilsen til nordmanden Holberg har Suzanne Brøgger skrevet en samling epistler og notater om – Norge! Gennem rejser i landet og samtaler med kunstnere og samfundsdebattører borer hun efter de kulturbærende lag i et forsøg på at finde landets særpræg. I kraft af alderens frihed kan hun flanere, gøre sine iagttagelser og fremsætte sine stærkt personlige meninger, men udsynet rækker videre: Bogen handler (selvfølgelig!) også om de forhold og fænomener, der præger vores tid og verden generelt.

???No_Image???Mikael Niemi: At koge bjørn Kr. 299,95

Det er sommeren ­1852 i Kengis i det allernordligste Sverige. Provsten og vækkelsesprædikanten Lars Levi Læstadius samler bogstaveligt talt en ung samedreng op fra grøftekanten. Jussi, som drengen hedder, er flygtet fra mishandling og sult hjemme. Provsten tager ham til sig, og Jussi bliver hans elev og tro følgesvend på lange botaniske vandringer på Pajala-egnen.
Da en vogterpige forsvinder og findes død og en anden svært skadet, påtager provsten sig med hjælp fra Jussi opgaven som detektiv. Lokalbefolkningen er helt overbevist om, at det er en stor slagbjørn, der hærger, men provsten frygter, at en langt værre morder er på færde.

???No_Image???Minette Walters: De sidste timer Kr. 299,95
Året er 1348 – Den Sorte Død gør sit indtog i England. Ingen kender til sygdommen, ingen ved, hvordan den spredes, og hvor hurtigt den dræber. Kirken proklamerer, at sygdommen er Guds straf over mennesker, der lever syndige liv, men den usædvanligt veluddannede og selvstændige Lady Anne går imod kirken og forsøger at beskytte det lille samfund, Develish, på andre måder end ved bodsgerninger og bønner. Hun skaber sig fjender, deriblandt sin egen datter, men også venner blandt tyende og fæstebønder, og hendes beslutninger kommer til at kræve mod, udholdenhed og opfindsomhed. De sidste timer er en medrivende historisk roman.
???No_Image???Nir Baram: Verdens skygge Kr. 379,95

En verdensomspændende demonstration skabt af unge idealister, en ambitiøs finansstjerne, som mister kontrollen på vej mod toppen, og en amerikansk konsulentvirksomhed, der driver lyssky kampagner i Bolivia, Congo og USA. Det er tre forskellige magtpositioner, som Nir Baram væver mesterligt sammen i sin roman. Verdens skygge skildrer krydsfeltet mellem personligt ansvar og idealistiske håb om en bedre verden.

???No_Image???Einar Mar Gudmundsson: Pasfotos Kr. 249,95

Pasfotos er en rejseroman, en kærlighedsroman og en udviklingsroman, der tager os tilbage til Einar Már Guðmundssons egen ungdom i 70’erne. Her er boblende menneskeliv, glødende ungdom, sjove historier og grumme skæbner – det hele vævet sammen af Einar Már med velkendt snilde.

???No_Image???C. J. Tudor: Kridtmanden Kr. 199,95

1986. Eddie og hans venner går rundt i en søvnig engelsk landsby og venter på at blive voksne. De får tiden til at gå med at tegne forskellige små kridtmænd på byens fortove; symboler, som kun de ved, hvad betyder. Pludselig begynder der at dukke fremmede kridttegninger op. Tegninger, der ikke fører til skolen eller legepladsen, men ud i skoven. Skoven, hvor det hele starter. 30 år senere. En dag modtager Eddie en konvolut. I den ligger en tegning af en kridtmand. Eddies venner har også fået sendt kuverter med den tegning. Det er en spøg, tror de… indtil det går galt igen.

???No_Image???Morten Hahn-Pedersen: På zarens befaling Kr. 349,95

På zarens befaling fortæller historien om de to danskledede ekspeditioner, der i 1700-tallet på den russiske zars ordre tog på opdagelsesrejse i et tyndt befolket og særdeles barskt hjørne af verden: Sibirien, Kamtjatka og det nordlige Stillehav. Mange ekspeditionsdeltagere gik til af kulde og skørbug, heriblandt den øverstkommanderende, flådeofficeren Vitus Bering.

???No_Image???Erika Fatland: Grænsen Kr. 349,95

Ruslands grænse er verdens længste. Erika Fatland tager os med på en rejse til Ruslands fjorten nabolande, fra Nordkorea til Nordnorge og gennem Nordøstpassagen. Rejsen går gennem storslåede landskaber og højst forskellige samfund, der har den ene ting til fælles: De er alle Ruslands naboer. Grænsen er også en rejse gennem nabolandenes dramatiske historier. På hver sin måde har de været præget af nærheden til det mægtige imperium.

 

© Copyright 2018 Kristian F. Møller Boghandleren