Nye Bøger

Nye Bøger

 

???No_Image???Tom Buk-Swienty: Løvinden Kr. 299,95

Med sin medrivende og store fortælleglæde og på baggrund af en indtil for nylig hemmeligholdt og omfattende brevkorrespondance, der gør det muligt at tegne et nyt og frisk portræt af Løvinden, skildrer Tom Buk-Swienty Karen Blixens liv i Kenya, præget af økonomiske trængsler, storslåede safarier, fejlslagen høst, verdenskrig, faldende konjunkturer, skilsmisse, forelskelse, grænseløs kærlighed til landet og dets sorte befolkning – og tabet af det alt sammen. Farmen gik konkurs, Denys blev dræbt i et flystyrt, hun var dybt fortvivlet, forsøgte selvmord, men begyndte samtidig for alvor at skrive. Tilbage i Danmark skabte hun sig et verdensnavn som “story-teller”.

???No_Image???Svend Brinkmann: Hvad er et menneske? Kr. 299,95

Hvad vil det sige at være menneske? Svend Brinkmann giver svar på dette spørgsmål ved at fortælle historien om den unge, introverte Andreas, der tager på dannelsesrejse gennem Europa. På sin rejse bliver drengen klogere på, hvad mennesket er for et væsen – både på godt og ondt.

???No_Image???Fernando Aramburu: Patria Kr. 349,95

Miren and Bittori har været bedste venner hele livet, de er vokset op i den samme lille by i det nordlige Spanien. Med begrænset interesse for politik, har terrortruslen fra ETA ikke påvirket deres liv synderligt. Da Bittoris mand begynder at modtage trusselsbreve fra ETA – de kræver penge, beskylder ham for at være stikker og forræder – vender hun sig mod veninden for at søge hjælp. Men Mirens loyalitet er splittet: hendes søn Joxe Mari er netop blevet rekrutteret af terrorgruppen og at tage afstand fra dem som skadelige og onde, vil være det samme som at undsige sit eget kød og blod.

???No_Image???Isabella Hammad: Pariseren Kr. 299,95

Mens første verdenskrig smadrer familier, ødelægger venskaber og slår elskende ihjel, rejser en ung palæstinensisk medicinstuderende ud for at finde sig selv. Midhat Kamal bevæger sig gennem en splittet verden, fra Mellemøstens omskiftelige politiske klima til fine saloner i Montpellier og et Paris i rivende udvikling. Det er en verden, hvor alt er skrøbeligt: Kærlighed bliver til tab, venner bliver fjender, mens alle søger efter et sted at høre til.

???No_Image???Delphine de Vigan: De taknemmelige Kr. 249,95

Michka er en ældre kvinde uden mand eller børn, der langsomt mister evnen til at tale. Hun bor alene, men må langsomt erkende, at det bliver sværere og sværere at klare sig på egen hånd. Hendes nabo, den unge Marie, og talepædagogen Jérôme forsøger at hjælpe hende, så godt de kan, i hendes kamp for at blive i sit eget hjem. En bevægende og samtidig humoristisk roman om alt det, vi har at være taknemmelige for.

 

Lauren Groff: Florida Kr. 249,95

???No_Image???Lauren Groffs novellesamling, Florida, beskriver skyggesiden af solskinsstaten. Her hersker det farlige, det uperfekte og det mørke – i naturen og ikke mindst: i relationer mellem mennesker. I elleve fortættede noveller møder vi bl.a. to pigebørn ladt alene på en øde ø, et barnløst par, en ensom dreng – og ikke mindst: en stålsat, men desperat kvinde, fanget i ægte- og moderskabets kærligt snærende bånd. Groff udfolder sine fortællinger om sorg, ondskab, ensomhed, familie og rendyrket raseri med fintregistrerende præcision, indlevelse, humor og alvor. 

???No_Image???Thomas Lagermand Lundme: En rigtig kærlighed Kr. 249,95

To mænd forelsker sig hudløst og voldsomt en sommer, hvor solen skinner hele tiden. En nat bliver den ene mand overfaldet brutalt to gange, og overfaldet sætter en svær proces i gang for de to mænd, som er nødt til på en ny måde at tage både sig selv og hinanden alvorligt som kærester og mennesker. Det handler om at tage ansvar for sig selv og hinanden og om at blive voksen og elske på den måde, der for lige præcis de to er den rigtige kærlighed.

???No_Image???Anna Burns: Mælkemanden Kr. 299,95

En roman om en ung kvinde der bare vil være i fred. Og om alle de mennesker der bor i kvarteret: de fromme kvinder, manden der ikke elskede nogen, pillepigen, atomdrengen og det internationale par som vendte ryggen til børn og krig og tog ud i verden og dansede og således blev accepteret af både den ene side og den anden. Romanen foregår i det opdelte Irland og vandt Man Booker prisen i 2018! 

???No_Image???David Foster Wallace: Små udtryksløse dyr Kr. 299,95

Efter succesen med essaysamlingen Dette er vand fra 2014 har Claus Bech nu oversat et i størrelse tilsvarende udvalg af David Foster Wallaces noveller. Novellerne har den samme sælsomme svæven mellem det tragiske og det komiske som forfatterens essays.

???No_Image???Yu Hua: Kina i ti ord Kr. 249,95

Yu Hua er en af verdens mest anerkendte forfattere, og også herhjemme har hans romaner fået en overstrømmende modtagelse. I Kina i ti ord er pennen hvæsset, for at give et særdeles skarpt indblik i det store land i midten – fra Kulturrevolutionen til i dag. Med indsigt, kløgt, masser af humor og ikke mindst mod skildrer Yu Hua ‘det kinesiske mirakel’ og dets konsekvenser. Det er oplysende og tankevækkende læsning, som både introducerer til Yu Huas litterære forfatterskab, og som samtidig er en enestående indgang til forståelsen af det moderne Kina.

???No_Image???Vores forfædres fortælling Kr. 349,95

Kom med på en pilgrimsvandring på livets vej. Den starter i nutiden, hvor vi mennesker begiver os tilbage mod fortiden og vores forfædre. Undervejs møder vi vores slægtninge, som alle har en historie at fortælle: først chimpanser, så de andre aber, senere gnavere, krybdyr, fisk og mange andre, helt tilbage til encellede mikroorganismer og livets oprindelse. Gennem fortællingerne hører vi om de processer, der tilsammen former livets udvikling.

???No_Image???Jeanette Varberg: Viking Kr. 399,95

Viking er Jeanette Varbergs brede fortælling om vikingetiden. Hun sætter vikingetogterne i centrum og skriver om de vikinger, der kom til at sætte deres spor i hele datidens Europa. Nordens krigere satte sejl i en jagt på guld, ære og i sidste ende land. Plyndringer, slagmarker og magtkampe, politiske magtspil, rænkespil og landvindinger er alle facetter af fortællingen om vikingerne ude i Skandinavien og Europa. Samtidig så tiden en stærk udvikling af de skandinaviske kongedømmer, store konger samlede magten og grundlagde det Danmark, vi kender.

???No_Image???Ole Thyssen: En lille bog om viljen Kr. 249,95
Viljen er et fortroligt mysterium. Alle kender den og kender forskel på at handle med vilje eller ufrivilligt. Det samme gælder forskellen mellem den svage og stærke vilje. Men skal man forklare, hvad viljen er, opstår der forlegenhed. Hvor “sidder” den, hvad “gør” den, og findes den overhovedet? Er der forskel på at gøre og at ville gøre?
???No_Image???Are Kalvø: Hyttebog fra helvede Kr. 299,95

Hyttebog fra helvede er Are Kalvøs kamp mod naturen. I naturen. Det er en meget, meget sjov og desuden lidt vred bog om nordmænds særegne forhold til naturen, og om hvorfor mennesket opfører sig så mærkeligt.

???No_Image???Os og dem Kr. 249,95

Ord som identitetspolitik, krænkelseskultur og politisk korrekthed er blevet en fast del af den offentlige debat. Men ofte ender diskussionerne i et polariseret os mod dem: Mændene imod kvinderne, folket imod eliten og ytringsfrihedsforkæmperne imod de krænkelsesparate. Enten er du med dem, eller også er du med os, og du køber altid hele pakken. Os og dem træder et skridt tilbage. Med aktuelle eksempler – både de store geopolitiske og de nære fra hverdagen – giver bogen en introduktion til identitetspolitiske kampe inden for køn, race, nationalitet og socialklasse.

???No_Image???Lisbeth Smedegaard Andersen: Gådefuld bør man være Kr. 299,95

Hammershøi er for længst blevet genopdaget og betragtes som en kunstner af fineste kaliber også internationalt set. Men der er en tendens til at forstå ham som en formens mester med fokus på rum, arkitektoniske detaljer, lys og toner.
Hvad Lisbeth Smedegaard Andersen derimod har stærkt på fornemmelsen, er, at Hammershøi må have ikke bare læst Kierkegaard, men også brugt digterfilosoffen som en tematisk inspiration – i hvert fald i sine portrætter.

???No_Image???Det store skatterøveri Kr. 299,95

Det store skatterøveri er historien om, hvordan et netværk af internationale finansfolk har svindlet Danmark og resten af Europa for mindst 410 milliarder kroner. Bogen afdækker, hvordan netværket sammen med verdens største banker udviklede en plyndringskapitalisme, der i mere end 10 år uhindret lænsede Europas statskasser for ufattelige summer. Der var tale om en ren, rå, organiseret kriminalitet udført af toppen af den internationale finansverden til skade for resten af samfundet.

???No_Image???René Jean Jensen: I nat bar jeg Caligula Kr. 249,95

Med titlen I nat bar jeg Caligula slår René Jean Jensen tonen an i sit på en gang kontrollerede og stærkt elastiske litterære univers. Hos ham er jeget hele tiden i gang med at finde fodfæste i en verden, der er porøs og ustabil på nye måder. Jegets værn mod kaos er med flydende associationer fuldt bevidst at være totalt åndsfraværende. At være et mere inklusivt jeg: “fuld af håb, status quos smøremiddel/ og frihed, et felt af uerkendte dumheder, selvmodsigelser/jo større, jo bedre” og sidst, men ikke mindst, at have udviklet et revisor-kontrolgen, der planlægger fantasierne.

 

© Copyright 2019 Kristian F. Møller Boghandleren